MODNI ODVISNIKI ALI MODNI ESTETI?”


“O tem odločate le vi… Prisluhnite sami sebi, sledite svojemu okusu in le na tak način negujte svojo podobo in svoj življenjski stil…”

V prvem uvodnem modnem članku na naši spletni strani vas želimo pozdraviti z nekaj uvodnimi besedami in vam zaželeti mnogo užitka ob pregledu in branju le-te, vas pa nevsiljivo popeljati od kulture življenjskega vsakdana do kulture oblačenja, ki je tudi odraz naše socializacije v družbi. Moda je človeku že od nekdaj pomenila drobec razkošja, neko ugodje, ki si ga je človek privoščil. Oblačila so sprva imela zaščitno funkcijo, izdelana so bila iz živalske kože in delov dreves (listi, mehke veje, drevesna skorja), kasneje pa so dobivala tudi dekorativni in statusni pomen. Skozi nadaljna zgodovinska obdobja se je obleka spreminjala v funkcionalnem in estetskem smislu in vse tako je ostalo do danes. Mode ne moremo opredeljevati kot sredstvo zakrivanja ali sredstvo odkrivanja, moda zmeraj vsebuje sporočilno vrednost. Izbira oblačil, dišav, cvetja, opreme in dekoracije vašega doma…. je stvar lastnega okusa, osebnega poguma in modnega sloga.

Ljudje smo si različni, nekateri smo radi modni, vendar smo radi tudi udobni in prav nič nas ne zanima tista visoka moda iz modnih brvi, spet drugi so pripravljeni zvesto slediti vsaki zadnji modni zapovedi ne glede na lasten slog, pravimo jim modni odvisniki. Nekateri smo navdušeni nad ekstravaganco, drugi spet nad klasiko, romantiko, tretji spet prisegajo na večni in udoben športni slog. Kakorkoli že, živimo v času, ki narekuje visoko estetiko oblačenja, kakovostno izbiro dišav in ostalih kozmetičnih pripomočkov, ugodno in praktično izbiro daril, potovanj, udobno in funkcionalno ureditev vašega doma, preudarno izbiro tehničnih pripomočkov, hiter in ugoden servis storitvenih dejavnosti….

Ljudje, ki se počutijo dobro v svojem telesu, vedno žarijo in izstopajo ob vsaki priložnosti. Ali boste modni odvisniki ali modni esteti, o tem odločate le vi. Uživajte v svojem videzu, uživajte v novi modi, ki vam mora nuditi lasten užitek, osebno noto in veliko mero zadovoljstva. Trgovski center CITY je center, ki vam nudi vse našteto in prepričani smo, da boste z vsakim obiskom v našem trgovskem centru uresničili svoje želje po urejenosti in modnosti.

Želimo vam obilo užitka ob prebiranju City-evih modnih idej, nasvetov, predlogov… tudi v prihodnje.

Napisala:
Mirjana Stiplošek – Gorza

Arhiv prispevkov:

[postlist 3]